AMSTERDAM - Samsung heeft een nieuwe telefoon gepresenteerd met Bluetooth stemherkenning, de Samsung SGH-E620. Met deze functie is het mogelijk om telefoontjes te plegen en op te hangen via de Bluetooth headset. Volgens Samsung is het de eerste telefoon met deze functie.

Om een telefoontje te plegen hoeft alleen maar even de naam genoemd te worden van degene die gebeld moet worden via de Bluetooth headset. Automatisch wordt dan het telefoonboek doorzocht van de mobiele telefoon die op een afstand is van de gebruiker.

Rugtas

Het is dus niet meer nodig om de telefoon uit een broekzak of rugtas te vissen. Dit is natuurlijk handig voor gebruikers die een telefoontje willen plegen terwijl ze achter het stuur zitten. De telefoon werkt met vijf verschillende talen, namelijk Engels, Frans, Spaans, Duits en Italiaans. Helaas dus (vooralsnog) geen Nederlands.

Naast de Bluetooth stemerherkenning functie zal de E620 beschikken over een 1 megapixel camera, 64 polyphoon ringtones en video wallpaper. Die laatste functie laat bewegende beelen zien van tien tot dertig seconde elke keer als de telefoon op standby wordt gezet.