AMSTERDAM - Sony Ericsson kwam dinsdag met een aantal nieuwe telefoons. In de behoorlijk verzadigde markt van mobiele telefonie, richten mobieltjesfabrikanten zich per product steeds meer op een bepaalde doelgroep. Zo zijn de nieuwe Z520 en de S600 bedoeld voor jongeren, en de J210 voor gebruikers die van eenvoud houden.

De meest opvallende van de nieuwe Sony Ericsson telefoons is toch wel de Z520, met een bijzonder modieus design. Met vervangbare voor- en achterkant, ringtones, afbeeldingen en lichteffecten is de telefoon geheel naar eigen smaak aan te passen.


Het modieuze design van de nieuwe Sony Ericsson Z520

De telefoon heeft een VGA-camera met video en een mediaspeler die MP3, AAC en MPEG4 ondersteunt. Ook beschikt de telefoon over QuickShare, Bluetooth, infrarood en MMS.

'Stijlvol'

"De nieuwe Z520 is specifiek ontwikkeld voor de stijlvolle jongere generatie, met name jonge vrouwen, die zowel een aantrekkelijke accessoire als een mobiele communicatie apparaat bij zich willen dragen", aldus woordvoerder Jan Wäreby in een persbericht.

Geen fratsen

Met de J210 richt Sony Ericsson zich vooral op gebruikers die een degelijke telefoon willen, die niet te ingewikkeld is. Het apparaat beschikt over de simpele functies die je van een moderne telefoon mag verwachten, zoals polyfone ringtones, een kleurendisplay, spelletjes en MMS.


De J210: 'eenvoud'

"De J210 is voor praktische bellers die waarde hechten aan eenvoud en betrouwbaarheid", aldus Wäreby. Volgens hem is de J210 "een stijlvolle en moderne recht-voor-zijn-raap telefoon". Geen fratsen, dus.

Drukke sociale levens

Natuurlijk zijn er gebruikers die juist wel fratsen willen. Deze zijn wellicht geïnteresseerd in de nieuwe Sony Ericsson S600. Net als de Z520 heeft deze een ingebouwde camera met video. Ook ondersteunt het apparaat Bluetooth. Volgens woordvoerder Wäreby is de S600 aantrekkelijk voor "jongvolwassenen met drukke sociale levens en een wens om zich op diverse manieren uit te drukken".


De verschillende gezichten van de Sony Ericsson S600

Als deze jongeren tijd over hebben in hun drukke levens, kunnen ze even ontspannen met een van de 3D-spelletjes. De telefoon is daar speciaal voor ontworpen en heeft knoppen die als A- en B-knoppen werken, net als bij gameconsoles. De telefoon heeft een MP3-speler, maar geen ingang voor geheugenkaarten. Met 64 MB intern geheugen is de S600 dus nog geen reden op je iPod weg te doen.