AMSTERDAM - Aan het begin van de zomer introduceert Samsung een digitale camera die ondanks de compacte afmetingen toch een 2,5 inch beeldscherm heeft. De Digimax i5 is de eerste in een reeks camera's die Samsung introduceert. De camera maakt gebruik van 'Safety Flash', een nieuwe techniek waarmee onder meer rode ogen worden voorkomen.

De Digimax i5 is een 5 megapixel camera met 3x optische zoom en 5x digitale zoom. Het 2,5 inch (6,35 cm) beeldscherm heeft 230.000 pixels.

Het apparaat heeft verschillende fotografeermodes. Naast de gebruikelijke nacht, portret, kinderen, landschap en close-up mode heeft de Digimax i5 ook speciale instellingen voor zonsondergang, dageraad, tegenlicht, vuurwerk, strand en sneeuw. Dan is er nog een bijzonder modus, namelijk tekst. Daarmee kan je foto's maken van boeken of tijdschriften en via de meegeleverde tekstherkenningssoftware de tekst uit de foto halen.

De camera is eveneens uitgerust met de 'Safety Flash'-functie. Hiermee worden foto's genomen waarbij het lijkt of ze met flits zijn genomen. Rode ogen worden hiermee voorkomen. "Met de 5-megapixel CCD die gebruikmaakt van eersteklas technologie voor kleurenfiltering, is de kleurenweergave levensecht. Zelfs wanneer er onvoldoende licht is en het gebruik van flits niet wenselijk is, maakt de Digimax i5 heldere foto's met levendige kleuren", aldus Samsung in een persbericht.


Optioneel is een cradle waarmee de camera gemakkelijk kan worden opgeladen en eveneens foto's naar de computer kunnen worden overgebracht

Het digitale fototoestel heeft het formaat van een creditcard (89,6 mm x 59,8 mm x 7,3 mm) en weegt 130 gram. Het materiaal waar de camera van is gemaakt is volgens Samsung krasvrij en roestvrij.

De nieuwe Samsung camera heeft een intern geheugen van 50 megabytes en een mogelijkheid voor MMC als SD-kaarten. De Digimax i5 wordt geleverd met een oplaadbare Lithium-ion batterij.

Dataoverdracht gaat via USB 2.0. De camera is geschikt voor PictBridge fotoprinters. De Samsung Digimax i5 is vanaf juli verkrijgbaar in de kleuren zilver en zwart. De prijs is 369 euro.