AMSTERDAM - Samsung heeft de SCH-S380 uitgebracht, een uitschuifbare mp3-telefoon met een opslagruimte van ruim 300MB voor muziek. De telefoon heeft een handige jog-wheel voor de bediening en 's werelds eerste 128 polyphonic handset.

Voor sommige mensen zal die 300MB een tegenvaller zijn, aangezien Samsung eerder al een mp3-telefoon op de markt bracht met een opslagruimte van 4 gigabyte. De telefoon kan mp3, WMA, AAC, AAC+ en OGG formaat afspelen.

Natuurlijk kan de telefoon ook filmpjes opnemen in MPEG4-formaat. Opvallender is het dat de SCH-S380 beschikt over twee surround sound speakers. Deze geven de telefoon een akoestisch geluidseffect. Daarnaast is het 's werelds eerste 128 polyphonic handset.

Jog-wheel

De bediening van de nieuwe Samsung is vrij origineel. De telefoon heeft namelijk een jog-wheel, waarmee makkelijk het menu doorgespind kan worden om te zoeken naar muziek, foto's en andere opgeslagen data.

De SCH-S380 beschikt over een intern geheugen van 50MB met 256MB aan uitbreidbaar TransFlash. De telefoon heeft een 1.3 megapixel camera, meet 91.1 x 37 x 24.1 millimeter en weegt 88 gram. Vermoedelijk gaat de nieuwe Samsung zo'n 400 dollar kosten.