AMSTERDAM - Creative heeft het maar druk met nieuwe producten produceren. Na de onlangs aangekondigde Zen Neeon en Zen Nano Plus komt het bedrijf met de portable media player Zen Vision. Tot nu toe is deze alleen nog maar te vinden op de Australische site mp3direct.

De Creative Zen Vision lijkt de opvolger te zijn van de Creative Zen PMC-120. Eerder dit jaar heeft Plugged deze uitgebreid onder de loep genomen. Ondanks het prima beeld, vonden we het een nadeel dat films omgezet moesten worden in wma-formaat.

Geluisterd

Creative lijkt naar deze kritiek geluisterd te hebben. De nieuwe Creative Zen Vision ondersteunt namelijk wél MPEG4, WMV, Dvix en XviD-formaat. Films worden afgespeeld in een resolutie van 640x480 pixels met 64.000 kleuren. De resolutie van de voorganger, Creative Zen PMC-120, is 320x240 pixels. De harde schijf ruimte is vergroot van 20 naar 30 gigabyte.

Lichter

De Creative Zen is niet veel kleiner, maar wel behoorlijk wat lichter dan z'n voorganger. Hij meet namelijk 124.2 x 74.4 x 20.1 millimeter en weegt 232 gram met batterij. Ter vergelijking: de Creative Zen PMC-120 weegt 340 gram en meet 144 x 80,7 x 27 millimeter.

De Creative Zen Vision heeft sowieso behoorlijk wat andere eigenschappen. Zo springt de ingebouwde Compact Flash slot in het oog. Daarnaast beschikt hij over een FM-radio en ingebouwde voice-recorder. Natuurlijk is het ook mogelijk om foto's te bekijken op de Zen Vision.

Upgrade

Het ziet er dus naar uit dat de Creative Zen Vision een duidelijke upgrade is van de Creative Zen PMC-120. En vermoedelijk is hij ook nog eens goedkoper, namelijk zo'n 435 euro. Naar verwachting ligt de Zen Vision aan het einde van juni al in de winkels.