AMSTERDAM - Samsung heeft hun Pro815 camera aangekondigd als een toestel dat veel primeurs bevat. Zo claimen ze dat de Pro815 de grootste optische zoom lens (15x) ter wereld heeft. Duidelijk is dat de 8.0 megapixel digicam geen kleine vis in de zee van camera's is.

De Pro815 kan tien foto's per seconde maken, met een 1 megapixel kwaliteit

De Pro815 heeft een zoomlens van 28-420 milimeter, dat betekent dat je van zowel heel dichtbij als vanaf ver af kunt fotograferen, met één lens.

Ware kleuren

Het 3,5 inch LCD scherm kan tegen zonnestralen in het scherm

Ook zegt Samsung het grootste TFT LCD scherm te hebben op een camera. Door zogenaamde TMR technologie kan het 3,5 inch scherm tegen zonlicht van buiten. Ook is het beeld extra helder, door de mogelijkheid om 16.7 miljoen ware kleuren te tonen.

Het opstarten van de camera en een foto nemen kan met deze camera respectievelijk in 1 en 1,3 seconden. Het tijdsverlies van de sluiter is gereduceerd tot 0,05 seconden. Hierdoor gaan waardevolle momenten minder snel verloren.

Snelle foto's

Achter elkaar foto's maken kan ook met de Samsung. Per seconde kan de camera 2,5 foto maken. Nog sneller foto's maken kan, maar alleen met een 1 megapixel kwaliteit. De camera maakt dan tien foto's per seconde.

Via een USB 2.0 ingang kunnen foto's eenvoudig naar een computer verplaatst worden.