AMSTERDAM - Creative heeft opnieuw het assortiment van haar Zen mp3-spelers uitgebreid. De Zen Nano Plus is een compacte mp3-speler met talloze functies die verkrijgbaar is in tien kleuren. Deze nieuwste speler is ontwikkeld voor mensen die een kleine speler willen met uitgebreide functies, een LCD-scherm en een eenvoudige bediening.

De speler is verkrijgbaar met drie verschillende geheugencapaciteiten: 256MB, 512MB en 1 gigabyte. De Zen Nano Plus ondersteunt naast mp3's ook WMF-formaat. Daarnaast beschikt de muziekspeler over een ingebouwde microfoon en line-in-codering. De FM-radio biedt mensen de mogelijkheid om naar nieuws- of andere uitzendingen te luisteren.

USB 2.0

De Zen Nano Plus maakt gebruik van één gewone AAA-batterij die goed is voor 18 uur muziekweergave. De USB 2.0-verbinding staat garant voor snelle uitwisseling tussen de pc en de MP3-speler. Het lcd-scherm met blauwe achtergrondverlichting geeft de titel van het nummer weer, de afspeelduur, de keuze uit meerdere weergavefuncties (zoals shuffle en doorlopende weergave), spraakopname en voorgeprogrammeerde instellingen.

Kleuren

De speler past gemakkelijk in een broekzak. Hij meet namelijk 33,5 x 65,5 x 13 mm en weegt 34 gram inclusief AAA-batterij en is verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart, rood, oranje, groen, roze, paars, wit, licht- of donkerblauw.

De prijzen van de verschillende versies zijn als volgt: 89,99 euro (256MB), 119,99 euro (512MB) en 159,99 euro (1 gigabyte)