AMSTERDAM - Creative heeft haar serie Zen mp3-spelers verder uitgebreid met de Zen Neoon. De speler met een harde schijf van 5 gigabyte kan elke dag een nieuwe jasje krijgen. Er zijn namelijk zestien kleurrijke 'skins' ontworpen.

Natuurlijk kunnen er honderden mp3'tjes op de Creative Zen Neeon, maar de speler kan ook gebruikt worden als een harde schijf voor andere data. Daarnaast heeft de Creative een ingebouwde FM tuner, voice recorder en line-in recording mogelijkheden.

Skins

De speler is verkrijgbaar in tien verschillende kleuren. De blacklight verlichting van het LCD-schermpje heeft zeven verwisselbare kleuren. Daarnaast valt de Creative Zen Neeon dus op door de kleurrijke skins. Op dit moment zijn er al zestien ontworpen, maar in de toekomst zullen er nog veel meer beschikbaar komen via de Aziatische website van Creative.

De skins zijn momenteel per twee of per vier verkrijgbaar. De design thema's zijn: Eden, Kawaii, Funky, and Safari.

iPod mini

De nieuwe mp3-speler meet 79.9mm x 46.9mm x 15.9mm en weegt slechts 75 gram. Daarmee is de Creative Zen Neeon net even kleiner en lichter dan de iPod mini. De speler is dan ook een nieuwe concurrent voor de speler van Apple, die ook in verschillende kleuren te koop is.

De muziekspeler kost zo'n 330 dollar. Voor de skins moet 9,90 dollar (twee stuks) of 15,90 dollar (vier stuks) betaald worden. Het is nog niet bekend wanneer de Creative Zen Neeon in Nederland te koop zal zijn.