AMSTERDAM - Het is deze week games, games en nog eens games. Dat komt natuurlijk door de E3 spellenbeurs. Daar werden de Playstation 3 en Game Boy Micro gepresenteerd, maar dat is niet het enige. Nintendo toonde namelijk ook nog de Nintendo Revolution.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De console is voorzien van 512 megabytes aan intern flashgeheugen, draadloze controllers, twee USB 2.0 poorten en ingebouwde toegang tot Wi-Fi. Nintendo-spelers kunnen het hierdoor wereldwijd tegen elkaar opnemen. Het technologische hart van de Revolution is een processor genaamd ‘Broadway’, die in samenwerking met IBM is ontwikkeld. Daarnaast beschikt de console over een grafische set chips van ATI genaamd ‘Hollywood’.

Memory card

Een opening voor een SD memory card geeft spelers de mogelijkheid het interne flashgeheugen uit te breiden. In plaats van een schuiflade beschikt de console over een enkelvoudige, zelf-ladende mediabaai. Die kan zowel de optische discs van 12 cm in diameter voor de nieuwe console als de kleinere discs voor de Nintendo GameCube afspelen. Eigenaars hebben de mogelijkheid om een klein, afzonderlijk onderdeel aan te sluiten dat weergave van gewone DVD’s mogelijk maakt.

Met de WiFi-verbinding is het ook mogelijk om games te downloaden. Met speciaal ontwikkelde DRM-software zal het mogelijk zijn om oude Nintendo games te downloaden en deze vervolgens op de Revolution te spelen. Eén van de eerste games voor de gamesconsole zal Super Smash Bros zijn.