AMSTERDAM - Vlak voor het begin van de zomer introduceert Kodak twee nieuwe compacte digitale camera's in de populaire Easyshare serie. De V550 en V530 hebben beide 5 megapixel en 3x optische zoom en zijn elk niet groter dan een pak speelkaarten. Kodak richt zich met de camera's vooral op vrouwen.

De twee camera's in de V-serie zijn uiteraard op een aantal punten verbeterd ten opzichte van hun voorgangers. Zo kun je langere video-opnames met geluid maken, tot wel 80 minuten achter elkaar - zolang je genoeg geheugen hebt natuurlijk.

De camera's maken gebruik van antischok technologie die filmers met een onstabiele grip een handje helpt om toch mooie beelden te maken. Zowel de V550 als de V530 heeft een Schneider-Kreuznach lens. De camera's worden geleverd met EasyShare Photo Frame Dock 2, waarmee je gemakkelijk je foto's kunt overzetten.


De V530 komt in vier kleuren

De V550 komt met een 2,5 inch LCD-scherm, is alleen verkrijgbaar in het zwart en komt in juni uit voor een prijs van 399 dollar. De V530 heeft een scherm van 'slechts' 2 inch en is verkrijgbaar in de kleuren roze, rood, zwart en zilver. In juli ligt de V530 in de winkels, voor 349 dollar.

Vrouwen

Kodak richt zich met het stijlvolle design, dat een beetje doet denken aan dat van de Canon IXUS, vooral op vrouwen. "Nu vrouwen meer dan de helft van alle elektronische producten in de Verenigde Staten kopen, ontwikkelt Kodak nieuwe producten die niet alleen voldoen aan het gevoel van stijl dat vrouwen hebben, maar ook aan hun wens om hun leven simpeler te maken", aldus Mary-Iren Marek, marketing manager bij Kodak, in een persbericht.

"De nieuwe EasyShare V-Series camera maakt het ongelooflijk simpel om video's en foto's te nemen en te delen. Tegelijkertijd is de camera chic, modieus en klein genoeg om in de nieuwste designer handtas te stoppen."


'De camera is klein genoeg om in de nieuwste designer handtas te stoppen'