AMSTERDAM - Panasonic heeft deze week een verbeterde versie van de Pansonic Lumix DMC-FX7 op de markt gebracht, de FX8. Beide 5-megapixel camera's zien er hetzelfde uit, maar verschillen op enkele punten. Zo gaan de batterijen van de nieuwe FX8 beduidend langer mee.

De nieuwe lithium batterij van de FX8 vergroot de capaciteit met ruim 160 procent dankzij de zogenaamde Venus Engine Plus. Daarnaast beschikt de camera over drie nieuwe scene modes, VGA video en een foto stabilisatie functie. Net als de FX7 is de camera verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart, blauw en roze.

De Panasonic DMC-FX8 heeft een 3x optische zoom lens, vergelijkbaar met een 35 mm tot 105 mm lens. De filmpjes van 30 frames per seconde hebben een maximale resolutie van 640 x 480 pixels. Ze kunnen met geluid terugbekeken worden op het grote 2.5 inch LCD scherm.

Het Mega O.I.S. (Optical Image Stabilizer) systeem zorgt voor stabiele foto's. Elke kleine handbeweging wordt volgens Panasonic gedetecteerd en gecompenseerd. De nieuwe Panasonic camera die 155 gram weegt (met batterij), meet 94 x 51 x 24 mm.