AMSTERSDAM - Pentax heeft drie nieuwe digitale camera's aangekondigd uit de Optio serie. Het gaat om twee 5 megapixel camera's en één 4 megapixel camera. Alledrie de camera's zijn zilverkleurig en beschikken over een 3x optische zoom lens.

De meest geavanceerde digitale camera van het nieuwe drietal is de Pentax Optio S5z. Deze camera beschikt over een 2.5 inch LCD scherm. Natuurlijk is het ook mogelijk om filmpjes te maken. Deze hebben een maximale resolutie van 640 x 480 pixels, 30 frames per seconde.

Optio S55

Ook de Optio S55 beschikt over een groot 2.5 inch LCD scherm. De camera is ontwikkeld voor consumenten die op zoek zijn naar een eenvoudig bedienbare digitale camera. Foto's maken is mogelijk is zes verschillende shooting modes. Daarnaast heeft de camera een zogenaamde 'helpmode'. Deze legt de verschillende functies uit.

Optio S45

Qua functies lijkt de Optio S45 veel op de Optio S55 en S5z. Ook deze nieuwe digitale camera heeft een 3x optische zoom lens en een 2.5 inch LCD scherm. Het verschil is de lagere resolutie van 4 megapixel.

Alledrie de camera's zijn vanaf juni in de winkels te koop.