AMSTERDAM - Genoeg vrouwen zijn geïnteresseerd in gadgets. Het probleem is vaak dat ze door mannen en vóór mannen ontworpen zijn. Volgens Siemens mag daar wel eens verandering in komen. Het bedrijf heeft vrouwen een mobiele telefoon laten ontwerpen speciaal voor vrouwen.

De vraag is natuurlijk of te zien valt dat dit een 'vrouwelijke telefoon' is. De Siemens CL75 heeft inderdaad vrouwelijke ronde vormen. De mobiele telefoon weegt 90 gram en beschikt over een groot kleuren display met 262.000 kleuren. Het display kan ook gebruikt worden als spiegeltje zodat vrouwen kunnen kijken of make-up nog goed zit.

Geurtje

De Siemens CL75 beschikt over een ingebouwde digitale (video) camera en een geheugencapaciteit van 11MB. Om de vrouwelijkheid van de telefoon te benadrukken heeft een parfumexpert, Roja Dove, een geur verzonnen die bij de telefoon past. We zijn benieuwd hoe het geurtje ruikt.

Het is nog niet bekend wanneer de telefoon én geurtje in Nederland te krijgen zijn. Vermoedelijk is de Siemens CL75 nog deze zomer te koop in Engeland.