AMSTERDAM - Creative brengt de volgende maand een nieuwe flash-player op de markt: de Nano Zen More. Deze mp3-speler is de opvolger van de MuVo Micro N200. Net als de Zen Micro verschijnt de speler in tien verschillende kleuren

De nieuwe speler van Creative beschikt over een voice-recorder en FM-radio en komt uit met een geheugencapaciteit van 256MB, 512MB en 1 gigabyte. Groot is de Nano Zen More niet. Z'n afmetingen zijn namelijk 3,35 x 6,55 x 1,3 centimeter. Hij weegt 34 gram.

Met de direct-encoding functie is het mogelijk om via de line-in ingang audio bestanden direct om te zetten in mp3-formaat. Op deze manier valt een cd die gedraaid wordt op een stereo-installatie bijvoorbeeld direct om te zetten.

Geen software

De mp3-speler verschijnt in tien kleuren: oranje, paars, rood, donkerblauw, marineblauw, zwart, wit, appel groen, rood en roze. De Nano Zen is plug-and-play waardoor er geen software geïnstalleerd hoeft te worden.

Met de voice-recorder kunnen opnames gemaakt worden tot 16 uur. De FM-radio heeft 32 voorkeuze zenders. Een USB 2.0 interface maakt een snelle bestandsoverdracht mogelijk.

De prijzen variëren afhankelijk van de geheugencapaciteit van zo'n 80 euro tot 140 euro.