AMSTERDAM - De MP3-spelers schoten de afgelopen dagen als paddestoelen uit de grond. Zo lijken kubusvormige spelers een ware rage te worden. In navolging van anderen komt nu ook Aztech met een vierkante MP3 flashplayer.

De MP3-suikerklontjes van Aztech ondersteunen MP3, WMA en PlaysForSure. De aFP50 werkt op een Lithium ion batterij (12 uur speeltijd), dataoverdracht gaat via USB 2.0. De kubusjes zijn verkrijgbaar met 128, 256 en 512 MB geheugen. Het kleine apparaatje heeft geen LCD-scherm.

Gmini XS100

Ook niet al te groot, maar wel met een kleurenscherm, is de Gmini XS100. Deze 3 gigabyte MP3-speler van Archos is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, rood en wit.

Monolith


De Monolith MX-3010

eStarLab, ook bekend als Monolith, komt ook met een klein MP3-spelertje, de MX-3010. Het apparaatje heeft een vier-regelig LCD-schermpje, een voicerecorder en line-in opnamemogelijkheden. De MX-3010 komt rond mei uit.

Aigo F820


Aigo's nieuwe MP3-speler, de F820

De Aigo F820 audiospeler ziet er nogal apart uit. De dataoverdracht gaat via het trage USB 1.1 en de batterij houdt het slechts acht uur vol. Interessante functie is de variabele afspeelsnelheden. In Singapore is het ding verkrijgbaar voor 259 Singaporese dollars, ongeveer 130 euro.

Unlimited Memory

De naam van de laatste MP3-speler die we behandelen klinkt te mooi om waar te zijn, en dat is het ook. De Unlimited Memory MP3-speler heeft geen oneindig geheugen. Sterker nog, het apparaat heeft totaal geen geheugen - geen intern geheugen althans.

De speler heeft een SD-kaart opening voor kaartjes tot 1 gigabyte. Niet weinig, maar bij lange na niet dicht bij 'oneindig'. De kleine audiospeler (55 bij 45 millimeter) heeft wel een heel aardig prijsje: slechts vijftig dollar (veertig euro). Hij werkt op één AAA-batterij. Verder heeft de speler oneindig weinig functies, behalve dan vier voorgeprogrammeerde equalizer-standen.


De Unlimited Memory MP3-speler