Gestolen mobiel terug via Simwatcher

AMSTERDAM - Wanneer je mobieltje wordt gestolen is dat erg vervelend. Het liefst zou je de dader bellen met de ondubbelzinnige boodschap dat hij jouw telefoon zo spoedig mogelijk aan je terug moet geven. Het Nederlandse bedrijf Denda komt enigzins aan die wensen tegemoet.

Het bedrijf ontwikkelde het programma Simwatcher. Door de software op je mobiel te installeren en daaraan je e-mailadres en/of je adresgegevens toe te voegen ben je al beveiligd.

Truc

De dief zal namelijk een nieuwe SIM-kaart op jouw telefoon installeren en dan zorgt de Simwatcher voor de truc. Zij krijgen een SMS van het gestolen mobieltje. Vervolgens stuurt het bedrijf jou het nieuwe mobiele nummer van je gestolen telefoon plus het IMEI nummer (een uniek nummer voor elke mobiel).

Herinnering

Met het mobiele nummer ben je vrij om de 'nieuwe eigenaar' te bellen en te verzoeken of diegene je mobiel terug wil geven. Als dit verzoek wordt geweigerd zorgt Simwatcher er sowieso voor dat om de tien minuten in het beeldscherm verschijnt dat de mobiel gestolen is en dat deze terug gegeven moet worden aan de eigenaar. Verkrijgbaar via Javamania.

Tip de redactie