Siemens onderzoekt projectiesysteem op telefoon

AMSTERDAM - Onderzoekers van Siemens hebben een telefoon met een projectiesysteem getoond. 'Vanuit hun laboratorium' lieten ze de CeBIT 2005 zien, waarmee bijvoorbeeld een toetsenbord geprojecteerd kan worden, die in contact staat met de telefoon.

Met een pen kan de gebruiker de telefoon opdrachten geven. Niet alleen via het geprojecteerd scherm, want bellen met de pen is via 'bluetooth' ook mogelijk. De telefoon bepaalt zelf het volume doordat het afstand kan meten. Wanneer de pen dicht bij het oor is neemt het volume af, als de pen verder weg is doet de luidspreker z'n werk harder.

Presentatie

De projector kan naast een toetsenbord tonen, ook een kleine presentatie verduidelijken, door enige illustrerende beelden te projecteren. De projector wordt aan de zijkant van de mobiel bevestigd worden. Vervolgens maakt een laserstraal de beelden zichtbaar.

De pen zendt telkens infrarood signalen naar een sensor in de mobiel, zodat de communicatie tussen de apparaten goed kan verlopen.

Dit demonstratie model is nog niet geschikt voor op de markt. Het is ook nog onduidelijk of Siemens dit de komende tijd in de planning heeft.

NUwerk

Tip de redactie