AMSTERDAM - Twee camera's op één mobiel is de volgende stap bij Nokia. Het bedrijf brengt de 6680 momenteel op de Europese markt.

De 1.3 megapixel camera die op de achterkant van de Nokia zit is bedoeld om foto's mee te maken, zoals tegenwoordig gebruikelijk is voor mobiele telefoons. De camera die vlak boven het beeldscherm zit is bedoeld voor het verzenden van video's en dan met name voor beeld tijdens gesprekken. Zo is het mogelijk om je gesprekspartner aan te kijken tijdens het telefoneren.

Flits

De camera op de achterkant kan foto's maken met een resolutie van 1280 bij 960 pixels. Daarnaast kan hij zes maal digitaal inzoomen. Verder bevat de telefoon een flits (met een bereik van anderhalve meter), om ook te kunnen fotograferen in het donker. De video-camera heeft een resolutie van 640 bij 480 pixels en kan twee maal digitaal inzoomen.

Stereo

Ook kan de telefoon verschillende mediaformaten afspelen zoals MP3, MP4, MPEG en RealMedia. Allen met stereo geluid. Verder bevat de Nokia 10 megabyte geheugen en de mogelijkheid om een Multi Media Card (MMC) te plaatsen, die kan 64 megabyte aan geheugen toevoegen.

Het beeldscherm van de Nokia is een 262.144-kleuren display (van 176 bij 208 pixels). En het mobieltje weegt 133 gram.