AMSTERDAM - Siemens brengt een nieuwe mobiele telefoon voor zakelijk gebruik op de markt. Qua functies doet deze erg denken aan de M75, die het bedrijf een maand geleden uitbracht.

Het belangrijkste verschil tussen de nieuwe Siemens SP65 en de M75 is dat de eerste geen camera meer bevat. Hiertoe heeft Siemens besloten, omdat een aantal bedrijven in verband met 'gevoelige bedrijfsinformatie' liever geen camerafoons binnen heeft. Naast het ontbreken van de camera springt de strakke zakelijke vormgeving van de telefoon er uit.

Geheugen

Verder heeft de SP65 vrij standaard applicaties voor zakelijke telefoons. Microsoft Outlook, Lotus Notes en een 'Persoonlijk Informatie Management systeem' (PIM) zijn aanwezig op de Siemens. Daarnaast kan er een Multi Media Card (MMC) worden aangesloten, om extra geheugen toe te voegen.

Bluetooth

Het beeldscherm kan 260.000 kleuren tonen en de telefoon heeft een bluetooth draadloze verbinding. Daarnaast kan er vijf uur gebeld worden en het mobieltje kan 250 uur standby staan. Het duurt nog een maand voordat de Siemens in de winkel ligt.