AMSTERDAM - Een goedkope, een gemiddelde en een luxe telefoon brengt Nokia dit jaar op de markt. Zo is er aan elke consument gedacht, al is ook de luxe versie niet echt vernieuwend.

De Nokia 2115i is gemaakt voor de consument die niet veel aan een mobiel wil uitgeven. De telefoon is dan ook niet vernieuwend. Wel bevat de mobiel een harde speaker, zodat 'handsfree' gebeld kan worden en een klein lampje voor het vinden van bijvoorbeeld een sleutelgat in het donker. Daarnaast kan de gebruiker het uiterlijk van de Nokia veranderen door de mogelijkheid om verschillende frontjes te plaatsen.

Nokia 3155

De Nokia 3155 biedt meer voor de liefhebber van extra 'features' op een mobiel. De telefoon heeft twee beeldschermen, 12 megabyte geheugen voor bijvoorbeeld foto's, de mogelijkheid voor mp3-ringtones en een stereo FM radio. Daarnaast kan de PDA informatie gesynchroniseerd worden met de computer. Ook bevat de Nokia een speaker voor 'handsfree' bellen.

Nokia 6155

De klapper is de Nokia 6155, deze camera heeft een 1 megapixel camera met acht maal digitale zoom. Daarnaast kan de camera filmen met vijftien beeldjes per seconde (een film toont 24 beelden per seconde). Ook deze telefoon heeft twee beeldschermen, beide kunnen kleuren aan en het belangrijkste scherm kan ook bewegende beelden, zoals video, tonen.

Navigatie

De Nokia ondersteunt ook een navigatiesysteem waardoor kaarten, restaurants en hotels getoond kunnen worden in het beeldscherm van de telefoon. Naast deze functies kan de Nokia ook mp3-ringtones afspelen en zelfs begeleiden met videofragmenten. Helaas gaat het hier om zogenaamde CDMA telefoons; een type dat niet geschikt is voor de Europese markt. Het is dus de vraag of we deze nieuwe types Nokia, of varianten daarvan, in de Nederlandse winkel kunnen verwachten.