AMSTERDAM - Is het een telefoon, mp3-speler of digitale camera? Bij het zien van de kubusvormige BenQ Z2 is dat niet direct duidelijk. Het nieuwe product van Benq blijkt het alledrie te zijn. De Z2 beschikt ook over een FM-radio.

De BenQ Z2 heeft dus een opvallend design. Dat wordt nog eens versterkt doordat het mogelijk is om de omhulsel van de muziektelefoon te verwisselen. Deze is verkrijgbaar in de kleuren parelwit, mosterd groen, saffier blauw en fonkelend paars.

The BenQ Z2 is uitgerust met meerdere mp3 functies en 3D surrounding sound. Gebruikers kunnen kiezen uit zes verschillende equalizers, namelijk Normal, Bass, Rock, Fashion, Jazz, and Classic. Daarnaast heeft de mp3-speler van de telefoon modes als Repeat 1, Repeat All en Shuffle. De ID3 V2 functie maakt het mogelijk om de muziek songteksten mee te lezen op het 1.5” 262K kleuren TFT display. Daarnaast heeft de Z2 een FM radio waarop 20 radio zenders geprogrammeerd kunnen worden.

Digitale camera

Zoals eerder gezegd heeft de BenQ Z2 dus ook een digitale camera. Deze heeft een resolutie van 1.3 megapixel. Gebruikers kunnen kiezen uit vier verschillende resoluties, maximaal 1280 x 960 pixels, digitale zoom en vele verschillende instellingen.

De Z2 heeft een intern geheugen van 58 MB. Dit geheugen valt echter eenvoudig uit te breiden doordat in de multifunctionele telefoon, die 106 gram weegt, SD geheugenkaarten geplaatst kunnen worden.

De BenQ Z2 zal in het tweede kwartaal van 2005 te koop zijn voor een nog onbekende prijs.