AMSTERDAM - Samsung brengt als eerste een telefoon met een 7.0 megapixel camera op de markt. De Samsung SCH-V770 kan een serieuze concurrent vormen voor de digitale camera, omdat de kwaliteit van foto's elkaar niet veel meer ontloopt. De camera beschikt over een 3x optische zoom lens.


Gerard Schröder speelt met de Samsung telefoon met groothoeklens op de technologiebeurs Cebit in Hannover

De camera is onder andere uitgerust met handmatige (en automatische) focus en de mogelijkheid om de sluitertijd in te stellen. Ook kan er digitaal ingezoomd worden. Voor degenen die geen genoeg kunnen krijgen van mobiel foto's maken is er de mogelijkheid om een telelens of groothoeklens aan te sluiten op de telefoon.

Televisie

Als het LCD-scherm te klein bevonden wordt dan is er de mogelijkheid om het toestel op de televisie aan te sluiten, zodat daar de foto's gezien kunnen worden. Het display zelf kan overigens 16 miljoen verschillende kleuren tonen.

Onbekend

De telefoon kan naast foto's nemen en bellen ook nog eens MP3's afspelen. In oktober nog lanceerde het bedrijf als eerste een telefoon met een camera met 5.0 megapixels. De vernieuwde versie werd afgelopen week gepresenteerd op de technologiebeurs Cebit in Hannover. Samsung heeft nog geen details over de prijs bekend gemaakt, ook de datum dat de telefoon te koop is, is nog onbekend.