AMSTERDAM - Het is duidelijk de week van de mobiele telefoons. Zo kondigde Nokia drie nieuwe telefoons aan. Sony Ericsson doet er nog een schepje bovenop. Liefst vier nieuwe mobiele telefoons zijn afgelopen week gepresenteerd: de W800, K300, K750 en de J300. Drie daarvan beschikken over een digitale camera.

Sony Ericsson W800

De Sony Ericsson W800 is een mobiele telefoon met mp3-speler. Op zich niet heel bijzonder, maar het bedrijf mag als enige de naam Walkman gebruiken. De telefoon beschikt ook over een 2.0 megapixel camera. "We hebben zorgvuldig gekeken wat mensen verlangen van een mobiele digitale muziekspeler", zegt Rikko Sakguchi van Sony Ericsson. "De W800 heeft een uitstekende geluidskwaliteit, is eenvoudig in gebruik en heeft een lange batterijlevensduur."

De nieuwe W800 walkman zal geleverd worden met een 512MB geheugenstick waarop zo'n 150 mp3's passen. Zowel AAC als mp3-formaat worden ondersteund.

Sony Ericsson K300

De K300 is ook een mobiele telefoon die beschikt over een digitale camera met 4x digitale zoom. De foto's hebben een VGA resolutie. Met het Quickshare fotoprogramma kunnen foto's makkelijk gedeeld worden. Op de K300 kan 12MB aan informatie opgeslagen worden, zo'n 500 VGA foto's.

Sony Ericsson K750

De Sony Ericsson K750 telefoon beschikt over een 2 megapixel camera, Bluetooth, FM Radio, en digital audio playing. De camera heeft meerdere mogelijkheden zoals autofocus, 4x digitale zoom, en rode ogen reductie. De telefoon wordt geleverd met 32MB intern geheugen, maar ondersteunt ook grotere geheugenkaarten. In het tweede kwartaal is de K750 verkrijgbaar in de kleuren zwart en zilver.

Sony Ericsson J300

De J300 is de enige telefoon die niet beschikt over een digitale camera. Dit goedkopere model is echter geen lelijk eendje. Het mobieltje is verkrijgbaar in meerder kleuren (roze, zwart en wit). De frontjes kunnen verwisseld worden. De J300 wordt geleverd met het spel Rayman 3 die gedownload kan worden via de Sony PlayNow service.

Alle nieuwe Ericsson telefoons zullen in het tweede kwartaal verkrijgbaar zijn. De prijzen zijn nog niet bekend.