AMSTERDAM - Ricoh heeft de nieuwe Caplio R2 gelanceerd, een camera met vijf megapixels en 4.8 maal optische zoom. Daarnaast bezit de camera een LCD scherm van bijna 6,5 centimeter, een intern geheugen van 28 megabyte en een sluitertijd van 0.06 seconde. De R2 is in zilver en zwart verkrijgbaar.

Het apparaat is redelijk klein met afmetingen van 10 centimeter lengte en 5.5 en 2.6 centimeter hoogte en breedte. Voor fotografen die bloemen of sneeuwvlokjes van heel dichtbij willen vastleggen is deze camera geschikt, omdat er een '1 cm. macro mode' op zit. Dit houdt in dat het mogelijk is om dat sneeuwklokje van 1 centimeter afstand te fotograferen. Daarnaast heeft de camera een zoomlens van 28-135 millimeter (4.8 maal optische zoom), deze maakt foto's met een erg grote hoek goed mogelijk (als de lens afgesteld is op de 28 millimeter).

Licht

Het grootste verschil met de vorige versie van de Caplio zit in het LCD-scherm. Bij deze versie is het scherm groter en wordt het verblindende licht dat irritant op zo'n scherm kan schijnen gereduceerd. Het grotere scherm verbruikt overigens evenveel energie als het scherm van 4.5 centimeter, van de vorige Caplio.