AMSTERDAM - De iPod mini krijgt een kleurenscherm en de capaciteit wordt omhooggeschroefd naar 6 gigabyte. Eveneens komt er een iPod met Bluetooth. Althans, dat zijn de geruchten die de afgelopen dagen over het web zijn gegaan. Volgens betrouwbare bronnen zal Apple binnen enkele dagen de nieuwe iPods aankondigen.

Het online magazine Think Secret, dat vaker via anonieme bronnen aan betrouwbare informatie is gekomen, meldt dat Apple woensdag de kleurenscherm-versie van de populaire iPod mini zal aankondigen. Het TFT-scherm zou scherpe kleuren tonen, zelfs in direct zonlicht. Het nieuwe scherm zou ongeveer even groot zijn als het huidige en heeft volgens Think Secret een resolutie van 176x132 pixels.

De 'gewone' iPods zullen volgens Think Secret's bronnen ook kleurenschermen krijgen, zodra er nieuwe versies uitkomen later dit jaar. De website spreekt voorzichtig van een iPod mini met 6 GB, alhoewel fabrikant Seagate op het ogenblik harddrives maakt van maximaal 5 gigabyte. Toch blijft het mogelijk, zo filosofeert Think Secret, dat Seagate voor een grote klant als Apple een uitzondering maakt.

Een andere website, Macshrine, claimt eveneens dat woensdag de grote dag is waarop Apple nieuwe iPods zal aankondigen. De gewone iPods van 20 en 40 gigabyte zullen volgens Macshrine worden vervangen door iPod photo van 30 GB en 60 GB. Het magazine lijkt ook vrij zeker te zijn van een nieuwe 6 GB iPod mini met kleuren LCD-scherm. Over de verschillende kleuren van de iPod mini zelf, zegt Macshrine dat de gouden iPod mini verdwijnt.


Volgens geruchten legt de gouden iPod mini het loodje

Bluetooth

Tenslotte suggereert Apple Insider dat er een iPod met Bluetooth komt. De website baseert dat op een interview met Bogdan Nedelcou, een autoproduct manager van Motorola. In het interview, uitgezonden door Radio France, liet Nedelcou vallen dat automobilisten binnenkort draadloos naar hun iPod kunnen luisteren via hun autospeakers.

Of het allemaal waar is, kunnen we niet met zekerheid zeggen. Wel is het zo, dat geruchten altijd ergens op gebaseerd zijn. Meestal betekent een verheviging in de geruchtenmachine dat er iets aan zit te komen. De redactie van Plugged verwacht dan ook zeer binnenkort een persbericht van Apple.