AMSTERDAM - Vóór het weekend berichtte Plugged al over Canon's nieuwe SLR camera in de EOS-serie. Deze week kunnen we melden dat het bedrijf ook twee nieuwe camera's in de IXUS-serie heeft uitgebracht. De IXUS 50 en IXUS 700 hebben veel features gemeen, waaronder de snellere DIGIC II processor.

Voorheen werd de DIGIC II alleen geïnstalleerd in de professionele SLR camera's van Canon, maar nu mogen ook de amateurfotografen van de snellere processor genieten. De IXUS 50 (5,0 megapixel) en de IXUS 700 (7,1 megapixel) zijn allebei uitgerust met een dergelijke processor, waardoor de camera's een opstarttijd hebben van respectievelijk iets meer dan een seconde en 0,8 seconde. Bladeren door de foto's gaat nu ook stukken sneller, aldus Canon.


De nieuwe Canon IXUS 50

Beide camera's hebben een nieuwe 'hold'-functie. Na het nemen van een foto kun je deze meteen bekijken en eventueel verwijderen, zonder de camera te hoeven omschakelen naar de review modus. Een klik en de camera is weer klaar om foto's te maken.


De IXUS 50 gezien van de achterkant

Video

De camera's hebben vernieuwde video features. Tijdens het filmen kun je nu digitaal inzoomen en er is eveneens de mogelijkheid om maximaal een minuut op te nemen met een snelheid van 60 beeldjes per seconde, wat slow motion effecten vloeiender moet maken. Ook hebben de camera's een 'compacte' modus. Deze videobestanden van 15 beeldjes per seconde en met een relatief lage resolutie van 160x120 zijn vooral geschikt om in een e-mail attachement te versturen.


De 7,1 megapixel camera IXUS 700

Klein

De IXUS 50 is Canon's kleinste 5-megapixel-camera tot nu toe. Hij meet 86 x 53 x 21 mm en weegt 130 gram. De camera zal €399 gaan kosten. De adviesprijs van de IXUS 700 (90 x 57 x 27 mm, 170 gram) is honderd euro hoger.


De achterkant van de IXUS 700