AMSTERDAM - Canon heeft de opvolger van de zeer populaire Canon EOS 300D aangekondigd. De EOS 350D is een SLR camera met 8.0 megapixel en drie beelden per seconde. Volgens de fabrikant markeert de introductie de afronding van een vernieuwing van het gehele digitale EOS programma.

De EOS 350D Digital is uitgevoerd met een nieuw ontwikkelde, tweede generatie lage ruis APS-C formaat 8,0 Megapixel CMOS sensor – de vierde nieuwe CMOS sensor van Canon binnen twaalf maanden. De camera heeft dezelfde DIGIC II processor als Canons professionele D-SLR camera’s met 3 beelden per seconde, reeksopnamen van maximaal 14 foto’s, USB 2.0 Hi-Speed interface, gelijktijdige registratie van RAW en L-JPEG plus een opstarttijd van slechts 0,2 seconde.

De camera is meer dan 10 procent lichter en 25 procent kleiner dan de EOS 300D. De EOS 350D Digital is verkrijgbaar met zowel zwarte als zilverkleurige afwerking. De camera is te koop als alleen body of als set in combinatie met het nieuwe EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II objectief.

Verbeterde flitser

De inklapbare flitser heeft een richtgetal van 13 en bevindt zich nog hoger (95,5 mm) boven de optische as dan bij de EOS 300D. Dit draagt bij aan onderdrukking van het rode-ogen-effect en verkleint volgens Canon de kans op schaduw door de objectiefbehuizing. De flitshoek is vergroot voor ondersteuning van groothoekobjectieven tot 17mm.

"De EOS 300D vormde het begin van de digitale SLR revolutie, het best verkopende model ooit. De EOS 350D Digital zal deze rol nu overnemen. De EOS 350D speelt een hoofdrol in Canons digitale SLR strategie", zegt Mogens Jensen, Hoofd van Canon Consumer Imaging Europe in een persbericht. "Canon voorspelt dat de D-SLR markt tegen eind 2006 in omvang zal zijn verdubbeld."

Op de site Dpreview staat al een preview van de Canon EOS 350D. De adviesprijs van de SLR-camera is 899 euro (alleen body) en 1099 euro (inclusief lenzen)