AMSTERDAM - We hebben er even op moeten wachten, maar de iPod-kloon van de Aldi is vanaf vandaag ook in Nederland te koop. De Medion MD95200 heeft net als Apple's origineel een draaischijf, 20 gigabyte ruimte en kost 199 euro.

Het apparaat weegt 176 gram, meet 107,5 x 65 x 18 millimeter en ondersteunt MP3, WMA en WAV. De speler heeft een speeltijd van acht uur.

De Medion speler is niet gewoon een kopie van de populaire iPod. De mp3-speler heeft namelijk enkele andere functies zoals ingebouwde ondersteuning voor SD/MMC-geheugenkaarten en UBS-OTG. OTG staat voor On The Go, hiermee is het mogelijk zonder hulp van een computer data van digitale camera's en mobiele telefoons over te zetten. Ook beschikt de Medion over een voicerecorder.

Volgens een test van het Duitse tijdschrif Heise is de Medion echter niet bijzonder stevig. Het apparaat is geheel uit kunststof gemaakt - de iPod heeft ook metalen delen. Het display van het testexemplaar was scheef ingebouwd en het klepje van de USB-ingang viel er al snel af, aldus Heise.

Eerder was de Medion MD95200 te koop in Duitsland.