AMSTERDAM - Casio brengt een digitale camera op de markt met een LCD-scherm van maar liefst 2,7 inch. De EX-Z57 - 5 megapixels, 3x optische zoom - heeft geen optische zoeker, maar volgens Casio heeft de camera een duurzame batterij waarmee het mogelijk om 400 foto's te maken per keer. De Exilim EX-Z57 komt in april uit, evenals een andere nieuwe camera uit de populaire Exilim-serie, de EX-Z750 van 7,2 megapixel en 3x optische zoom.

Het LCD-scherm van deze camera is kleiner dan die van de EX-Z57, maar nog steeds relatief groot: 2,5 inch. Net als de Z57 heeft de camera een 'Super Life' batterij. De EX-750 kan 325 foto's maken per opgeladen batterij.


De EX-Z750

Video

De EX-Z750 heeft, net als de Pro Exilim camera waar Plugged twee weken geleden over berichtte, de feature 'Past Movie'. Als deze modus is ingeschakeld, neemt de camera continu op. Zodra je de record-knop indrukt, plakt de camera de vijf voorafgaande seconden beeldjes er aan vast. Op die manier kun je voorkomen leuke momenten te missen omdat je een paar seconde te laat de record-knop indrukt.


De achterkant van de Exilim Z750 met 2,5 inch LCD-scherm

Net als de Pro Exilim P505 slaat de Z750 de video's op in MPEG-4 formaat, waardoor je video's kunt maken in VGA-resolutie (640x480) met een snelheid van 30 beeldjes per seconde.


De 5 megapixel EX-Z57 met zijn grote 2,7 inch LCD-scherm, geplaatst in de speciale oplader

Beide camera's worden geleverd met een oplader, waarmee je de batterijen kunt opladen en foto's en videoclips op je tv kunt bekijken via een AV-uitgang.


De EX-Z57