AMSTERDAM - Casio heeft maandag een nieuw model toegevoegd aan de succesvolle Pro Exilim reeks. De EX-P505 is een 5.0 megapixel camera met 5x optische zoom en puilt uit van de opties. Het is de eerste digitale camera van Casio dat het formaat MPEG-4 gebruikt om video's te maken.

Het 2 inch TFT LCD-scherm kan roteren en omgedraaid worden, zodat je vanuit elke hoek kunt fotograferen of filmen. De camera heeft een pop-up flitser die automatisch uit de camera komt als er te weinig licht is.

De EX-P505 maakt VGA-filmpjes (640x480) met een snelheid van 30 beeldjes per seconde en stereogeluid. Omdat de camera gebruikt maakt van MPEG-4 compressie zijn de videobestand relatief compact. Je kunt kiezen uit de resoluties 640x480 HQ (high quality), 640x480 normaal en 320x240. Met de high quality modus kun je ongeveer 30 minuten opnemen op een geheugenkaart van 1 GB, met de normale modus twee keer zoveel. De camera heeft 7,5 MB intern geheugen en is compatibel met SD- en MMC-cards.

Een bijzondere feature van de camera is 'Past Movie'. Als deze modus is ingeschakeld, neemt de camera continu op. Zodra je de record-knop indrukt, plakt de EX-P505 de vijf voorafgaande seconden beeldjes er aan vast. Op die manier kun je voorkomen leuke momenten te missen omdat je een paar seconde te laat de record-knop indrukt.

De camera kan met een volledig opgeladen Lithium-Ion batterij ongeveer 220 foto's maken, of twee uur continu video-opname. De opstarttijd is 0,8 seconde.

/LINK
Persbericht Casio