AMSTERDAM - Overal in huis muziek luisteren zonder kabels. Het Digital Music System van Sonos maakt dit mogelijk. Met een draadloze afstandsbediening kunnen één of meerder zogenaamde ZonePlayers bediend worden. Deze staan zonder tussenkomst van kabels in contact met een centrale computer. Hierdoor is het mogelijk om door het hele huis muziek te beluisteren.

In alle kamers van het huis kunnen zoneplayers geplaatst worden. Allemaal worden ze gezien als een aparte zone die in- en uit kunnen worden geschakeld. Hierdoor is het mogelijk om in verschillende kamers andere muziek (MP3, WMA, AAC (MPEG4) and WAV) op te zetten. Elke zoneplayer, ter waarde van 499 dollar, heeft weer eigen boxen nodig.

De draadloze afstandsbediening heeft een ingebouwd lcd-schermpje waarop cd-covers kunnen worden weergegeven. Qua bediening doet deze afstandsbediening, die 399 dollar kost, sterk denken aan de populaire iPod. Dit komt met name door de ronde witte scrollwheel.

"Na bijna drie jaar van hard werken, zijn we trots digitale muziek fans het eerste product te bieden waarmee het mogelijk is om hun digitale bibliotheek door het hele huis af te spelen en te bedienen vanuit de handpalm. Voor een kwart van de kosten van traditionele analoge 'whole-home' stereo systemen, maken we multi-room audio verkrijgbaar voor een veel groter publiek", zegt John MacFarlane van Sonos.