AMSTERDAM - Sony Ericsson heeft voor het Japanse telecombedrijf NTT DoCoMo een nieuwe Premini telefoon ontwikkeld, met de originele naam Premini II. De telefoon is ongeveer zo groot als een visitekaartje. Het bedrijf Boost Mobile komt ondertussen met een speciale retro-editie van de Motorola i860 - gedeeltelijk gemaakt van hout.

De compacte Premini II (105 x 46 x 19,4 mm) heeft een 1,23 megapixel camera. De telefoon gebruikt Sony MemoryStick Duo voor opslag. MP3's die op de MemoryStick staan, kan de telefoon direct afspelen.


Sony Ericssons Premini II

Het ziet er naar uit dat de telefoon voorlopig niet in Nederland verkocht gaat worden en ook is er nog geen prijs bekend.

Waar de prijs wel van bekend is, is de speciale retro-versie van de Motorola i860, uitgevoerd door Boost Mobile. Boost is een Amerikaans bedrijf dat telefoons ontwerpt die speciaal gericht zijn op jongeren en lifestyle.

De limited edition i860 Woody is voor een gedeelte gemaakt uit hout. Wie stijlvol wil zijn moet daar wel een prijs voor betalen. De speciale editie kost 499 dollar, maar liefst 400 dollar meer dan de 'gewone' i860.


De Motorola i860 kost maar liefst 499 dollar