AMSTERDAM - Canon heeft de PowerShot A510 met 4,0x optische zoom gepresenteerd. De compacte opvolger van de populaire Powershot A75 is voorzien van 20 opnamemethoden, een functie voor VGA-clips, een krachtige zoomflitser en uitgebreide functies voor rechtstreeks afdrukken. Bovendien zijn er diverse opties leverbaar zoals een waterdichte behuizing en adapterlenzen.

De 4x zoomlens van de PowerShot A510 is 13% kleiner en 20% lichter dan zijn voorganger, de populaire PowerShot A75. De camera, die 3,2 megapixel heeft, maakt gebruik van Canons Glass Moulded Optics (GMO) lenstechnologie voor kristalheldere beelden van zeer hoge kwaliteit. De krachtige 35-140 mm zoomlens heeft een groter telebereik en is voorzien van een nieuw 'rear-focus'-systeem voor efficiënter en energiebesparend scherpstellen.

Opnameprogramma's

Voor optimale veelzijdigheid en nog meer gebruiksgemak heeft Canon de A510 voorzien van in totaal 20 opnameprogramma's, waaronder acht voor 'speciale scènes, waarmee men bij lastige lichtomstandigheden goede resultaten kan realiseren door de witbalans, belichting en andere instellingen van de camera optimaal op de specifieke situatie af te stemmen.

Deze speciale scèneprogramma's zijn onder andere 'vuurwerk', 'gebladerte', 'strand', 'sneeuw', 'onderwater', ‘kinderen en huisdieren’ en ‘Night Snapshot’. Er kunnen videoclips van maximaal 3 minuten met geluid worden opgenomen. Bovendien is er een optie om de clips al in de camera te monteren en te bewerken.

Zoomflits

De PowerShot A510 is de eerste digitale camera van Canon met een zoomflits. Het zoommechanisme van de flits is gekoppeld aan de zoomlens en versmalt de spreidhoek van de flits om het flitsbereik bij tele-foto's te vergroten.

Printen

De camera is voorzien van Canons Print/Share-knop, die gaat branden zodra er een verbinding tot stand is gebracht tussen de USB-poort van de camera en een met PictBridge-compatibele printer. Door deze knop in te drukken als hij brandt, wordt het afdrukken van de momenteel weergegeven afbeelding gestart zonder dat het nodig is ook maar één menuoptie te selecteren. Bovendien maakt de Print/Share-functie het gemakkelijker om afbeeldingbestanden over te zetten naar een Windows-pc.