AMSTERDAM - De concurrentie op het gebied van mp3-spelers gaat dit nieuwe jaar alleen maar groter worden. Fabrikant Creative komt deze week met een antwoord op de iPod photo. De nieuwe versie van de Creative Zen Micro, heet Zen Micro Photo. Het is nu dus ook mogelijk om foto's te kijken op de behoorlijk succesvolle mp3-speler van Creative.

Creative maakte in november al duidelijk dat bedrijf keihard de concurrentie zou aangaan met Apple. De Zen Micro Photo heeft in ieder geval al z'n eerste succes geboekt. De nieuwe mp3-speler won op de Consumer Electronics Show in Las Vegas namelijk de 'Best of CES' award.

Video's

De muziekspeler heeft een opslagruimte van vijf of zes gigabyte, een 1,5" OLED-scherm, FM-tuner, opnamemogelijkheid en een batterij met een levensduur van twaalf uur. Het afsprelen van video's is nog altijd niet mogelijk.

Creative maakte deze week bekend dat het bedrijf het afgelopen kwartaal meer dan twee miljoen Creative MP3/WMA-spelers heeft verkocht. "Dit zal een verrassing zijn voor velen die ons niet in staat achtten om concurrentie te voeren met de Apple iPod", aldus Sim Wong Hoo, voorzitter en CEO van Creative.