AMSTERDAM - Een nieuw jaar, weer duizenden nieuwe gadgets. Op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas was te zien wat 2005 ons op electronica gebied gaat brengen. Ruim 2500 bedrijven presenteerden van 6 tot 9 januari op de grootste electronicabeurs ter wereld hun allernieuwste producten. Plugged zet enkele hoogtepunten op een rijtje in een beeldverslag.

Al jarenlang presenteren grote bedrijven zoals Microsoft en Sony hun laatste paradepaardjes op de de Consumer Electronics Show. Ook dit jaar trok het de beurs duizenden mensen aan.

Op de openingsdag houdt Bill Gates, op deze foto met de iRiver H10, een toespraak over de toekomst van de consumentenelectronica. De topman van Microsoft voorziet dat in de toekomst alle electronica met elkaar zullen 'communceren'. De computer moet daarbij het middelpunt van de communicatie worden.

Gates doelt natuurlijk op de Windows Media Centers, waarvan inmiddels 1,4 miljoen exemplaren zijn verkocht. Met deze pc's kun je televisieprogramma's opnemen, dvd's afspelen en fotocollecties beheren. Op de foto de nieuwste LG Electronics LG DVD/DVR recorder.

Veel aandacht gaat ook uit naar het grootste plasma scherm ter wereld ontwikkeld door Samsung van 102 inch. Een medewerker van het bedrijf laat het verschil zien met een 17'' LCD monitor.

De Gizmondo wordt gepresenteerd: een portable spelcomputer die ook muziek en films kan afspelen. Daarnaast beschikt de computer over een digitale camera, GPS en Bluetooth. Hoeveel functies kan een gadget hebben?

Deze goudvissen zullen raar opgekeken hebben van de waterdichte Oregon mp3-speler die langs kwam zwemmen.

De Sonos Digital Music System Zone player die beschikt over WiFi wint de prijs voor beste innovatie op het gebied van audio.

De iRiver Portable Media Player is één van de nieuwe producten gepresenteerd op de vrijdag.