AMSTERDAM - Archos heeft deze week een PDA gepresenteerd die de mogelijkheden heeft van een kleine mini computer. Met de PMA400 kun je muziek en films afspelen en opnemen en games spelen. Daarnaast beschikt hij over een voice-recorder, WiFi en een harde schijf van 30 gigabyte.

De Archos PMA400 heeft een 3.5" touchscreen en werkt onder het besturingssysteem Linux Qtopia. De fabrikant ontwikkelt momenteel een Software development Kit (SDK) waarmee gebruikers hun eigen applicaties voor deze PDA kunnen maken. Het is mogelijk om bijvoorbeeld een digitale camera of flash drive op de PMA400 aan te sluiten. Of zelfs een extere harde schijf.

Het is ook mogelijk om video's te bekijken op de nieuwe PMA400. De PDA ondersteunt MPEG-4 video's met een resolutie tot 704 x 480 met 262.000 kleuren met 30 frames per seconde. Maar natuurlijk is het ook mogelijk om foto's te bekijken in de volgende formaten: JPEG, PNG, GIF of BMP.

Bijzonder is ook dat de PMA400 beschikt over een WiFi detector die de gebruiker informeert zodra die in de buurt is van een WiFi connectie.

De prijs en releasedatum van de PMA400, die 280 gram weegt, zijn nog niet bekend.