AMSTERDAM - De techniek staat niet stil en fabrikanten overtreffen elkaar telkens met camera's met nog meer megapixels. Ricoh laat zien ook verder te kijken dan megapixels alleen. Het Japanse bedrijf heeft een camera ontwikkeld met een sluiter reactietijd van 0,05 tot 0,01 seconde. Het opstarten duurt volgens Ricoh slechts 0,8 seconde.

Dat betekent dat de camera slechts 0,8 seconde nodig heeft voor hij 'schiet-klaar' is. Met de snelle sluiter reactietijd -volgens Ricoh de snelste ter wereld- heb je dus nog geen seconde nodig om de camera aan te doen en een foto te maken.


Binnen een seconde heb je met de R1V een foto gemaakt

De Caplio R1V heeft een resolutie van 5,0 megapixel en een 28 mm lens. De zoomfunctie is ook niet niks. Dankzij de optische zoom van 4,8 gecombineerd met de 3,6x digitale zoom kan de camera foto's maken die 17,3 keer zijn ingezoomd.

Met 25 millimeter is de camera ook nog eens ultra-dun. Het apparaatje weegt volgens Ricoh 150 gram. Naast gewone AA-batterijen werkt de RV1 ook op een AC-adapter of een lithium ion-batterij. Die moet je er dan wel apart bij kopen. Naast het interne geheugen (12 MB) kunnen er in de camera ook SD- of MMC-kaartjes. De camera komt begin dit jaar op de markt.