LAS VEGAS - Binnenkort hebben fotografen geen computer meer nodig. Kodak heeft een digitale camera ontwikkeld die foto's direct per e-mail kan versturen. De Easyshare-One camera heeft 256 Mb aan intern geheugen en komt, evenals de bijbehorende WiFi-kaart, deze zomer in Amerika op de markt.

Kodak presenteerde de nieuwe camera tijdens de International Consumers Electronics Show (CES) in Las Vegas. De camera kan verbinding maken met een thuisnetwerk of een publieke hotspot en vervolgens de foto's via e-mail versturen. Je hebt daar wel een Kodak WiFi-kaart voor nodig, die je apart moet kopen.

De Easyshare-One camera heeft ruimte voor 1.500 foto's en deze kunnen bekeken worden op het 3 inch touchscreen. Ook kunnen er videobeelden met geluid mee gemaakt kunnen worden. De kwaliteit is 30 beeldjes per seconde.

De 4 megapixel camera met 3x optische zoom ligt volgens een woordvoerder van Kodak vanaf juni 2005 in de Amerikaanse winkels. Het apparaat gaat $599 kosten. Wanneer hij in Nederland verkrijgbaar is, is nog niet bekend.