AMSTERDAM - En wéér krijgt de iPod mini er een nieuwe concurrent bij. ReignCom, het moederbedrijf van het populaire merk iRiver, heeft namelijk de multifunctionele, kleine mp3-speler H10 gepresenteerd in Seoul. De speler heeft 5 gigabyte geheugen en een 1.5 inch kleuren LCD-scherm.

Op het internet rouleerden eerder al een paar foto's van de nieuwe speler van iRiver. Hij blijkt over diverse functies te beschikken die de iPod mini niet heeft. De H10 heeft namelijk een voicerecorder, FM radio en digitaal foto-album. De speler kan ook gebruikt worden als een digitaal boek, want hij heeft een tekst viewer programma.

Qua bediening lijkt de iRiver H10 wat op de Creative Zen Touch. Hij heeft namelijk net als de speler van Creative een verticale navigatie-touchpad. Het formaat komt behoorlijk overeen met dat van een mobiele telefoon. De H10 meet 9,5 x 5,5 x 1,5 centimeter. De speeltijd is maximaal 12 uur, maar die kan verlengd worden door speciale batterijen die apart verkocht zullen worden.

De H10 wordt uitgebracht in Korea op 22 december in vier verschillende kleuren: rood, blauw, zilver en grijs. De speler kost daar 363.000 won, 344 dollar. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe iRiver in Nederland gaat verschijnen.