AMSTERDAM - De Nintendo DS ondervindt momenteel grote concurrentie van de PlayStation Portable van Sony. Nintendo heeft binnenkort een nieuw wapen tegen de PSP. De gamesfabrikant gaat namelijk een adapter verkopen voor de Nintendo DS en Gameboy Advance waarmee het mogelijk wordt muziek en films af te spelen.

Nintendo's DS is sinds 21 november in Amerika te koop. De handheld gameconsole vliegt in dat land en in Japan over de toonbank. De PlayStation Portable lijkt dit succes goed te kunnen evenaren. Sinds 12 december is in Japan een ware run op de PSP. Sinds die datum is de gameconsole van Sony daar te koop in de winkels. Gamers zijn enthousiast over de mogelijkheid om muziek en films af te kunnen spelen.

Met de DS kun je straks ook films in MPEG-4 formaat bekijken en liedjes in MP3-formaat beluisteren. Dit is mogelijk door de plaatsing van een memory card in de adapter. Deze adapter werkt ook in samenwerking met de voorloper Gameboy Advance, waarvan wereldwijd al 58 miljoen exemplaren zijn verkocht.

De adapter komt in februari op de Japanse markt voor de prijs van 5000 yen (35 euro). Dat is ongeveer het verschil tussen de prijs van de kale DS (110 euro) en de PSP (150 euro).

De Nintendo DS meet 84mm x 148mm x 28mm en weegt 275 gram. Hij beschikt over twee 3"-schermpjes met een resolutie van 256x192 pixels. De nieuwe draagbare Nintendo heeft een programma om te chatten met tekeningen. Met programma getiteld PictoChat kun je chatten door middel van plaatjes en tekst die je maakt met het touch screen toetsenbord.

Vanaf maart 2005 zal de Nintendo DS ook in Europa te koop zijn.