AMSTERDAM - Digital Big Brother is watching you. Met de Trust Remote Surveillance Camera kun je je huis of winkel beveiligen en de beelden ervan uploaden naar een netwerk, een ftp-server of naar een e-mail adres.

"De nieuwe Trust beveiligingscamera's verzenden de bewakingsbeelden per e-mail of via de server naar de computer, zodat alle locaties in de gaten kunnen worden gehouden, op ieder moment en waar ook ter wereld", aldus Trust in een persbericht.

"De Trust Remote Surveillance Wireless Camera NW-7500 is een video-beveiligingscamera met VGA-resolutie die direct kan worden aangesloten op een draadloos computernetwerk, zodat op iedere gewenste locatie via het netwerk of het internet de bewakingsbeelden bekeken kunnen worden", zo gaat het persbericht verder.

Of een resolutie van 640x480 genoeg is om een eventuele dief te vangen, zal nog moeten blijken.

Wat mooi is aan dit systeem is dat als je er extra camera's bijkoopt (€209,95 per stuk draadloos, €149,95 voor de goedkopere versie met draadjes), je tot maximaal vier beelden op één scherm kunt zien. Je zou dus de kinderkamer vanuit vier hoeken kunnen beveiligen, of vier verschillende kamers tegelijk in de gaten houden.

Ook kun je instellen dat de camera('s) elke zoveel seconden, minuten, uur een screenshot maken en die naar een van te voren ingesteld e-mail adres te sturen. Dan kun je, als je op vakantie bent, even naar een internetcafé om te zien wie er in het huis is geweest. Je kunt verder weinig doen vanachter je computertje in Zuid-Frankrijk, maar het gaat om het idee.

Reality-show

Een andere mogelijkheid is om je eigen reality-serie op internet te zetten. Als de Tokkies het kunnen, dan kunnen wij het toch ook. Het enige dat je nodig hebt is een ftp-server om de beelden naar toe te kunnen sturen. Daar is volgens Trust zelfs geen tussenkomst van een computer voor nodig.

Voor de precieze specificaties, klik hier.