AMSTERDAM - Ouders geven hun kind steeds vroeger een mobiele telefoon. Op die manier kunnen ze op elk moment van de dag nagaan waar hun kleine koter zich begeeft. Zij zien een mobieltje als een soort elektronische navelstreng. Voor kleuters is er nu een speciaal mobieltje ontworpen: de Foony, die vlak voor Sinterklaas in Nederland te koop zal zijn.

Na de telefoon voor senioren en de telefoon voor doven, komt er nu dus ook een telefoon voor jonge kinderen op de markt. De Foony is een speciaal voor kleine kinderen ontwikkelde mobiele telefoon, zonder beeldscherm en toetsenbord. Met één druk op de knop is het mogelijk om te bellen met papa, mama, oma, de buurvrouw of de juf.

Beestje

De Foony wordt in twee kleuren aangeboden: roze en wit. Het uiterlijk en het innerlijk van deze mobiele telefoon moeten voldoen aan alle wensen en eisen van kinderen en hun ouders. De Foony ziet er uit als een beestje en is gebruiksvriendelijk. De mobiele telefoon heeft een eenvoudige drie-knops-bediening waarmee het kind slechts vijf, door de ouders voorgeprogrammeerde telefoonnummers, kan bellen.

Op deze manier kunnen kinderen alléén die nummers bellen en niet SMS-en of 0900- of buitenland gesprekken voeren. Het kind kan bellen, maar ook gebeld worden en herkent door de nummerherkenning, door wie hij of zij gebeld wordt.

Eerder werd de kindervriendelijke Foony al in Engeland en Duitsland op de markt gebracht. Nederland is het derde land in Europa waar deze mobiele telefoon te koop zal zijn. De Foony ligt vanaf 29 november in de winkels van BCC en de debitel shops.

Prepaid

De Foony prepaid teloon wordt geleverd inclusief prepaid kaart van KPN Telecom, oplader, originele FOONY headset en met een beltegoed van maximaal 32 euro. Het complete Foony pakket kost inclusief alle extra's zo'n 70 euro.