AMSTERDAM - Nokia heeft deze week de 6235 cameratelefoon gepresenteerd op een 3G wereldcongres in Hong Kong. De nieuwe mobiele telefoon heeft een VGA camera, streaming video en een ingebouwde FM radio.

Met de VGA camera en camcorder kunnen beelden worden vastgelegd op een geheugen van 10 megabyte. Met een ingebouwde microfoon beschikt de nieuwe Nokia ook over een voice recorder.

Daarnaast biedt de telefoon veel entertainment mogelijkheden. Zo kun je er MP3 ringtones opzetten en streaming video. De nokia 6235 kan eenvoudig aan een computer gekoppeld worden via USB-kabel of via de infraroodpoort.

Image Viewer

De telefoon weegt 98 gram en is 18 mm dik. De batterij heeft een spreektijd van 3 tot 3,5 uur en 7 tot 12 dagen in standby stand. Nokia biedt daarnaast een aantal verbeteringen voor de telefoon. Zo is het mogelijk om met de Nokia Image Viewer foto's op de televisie te bekijken. Met de Nokia Music Stand kun je naar de FM-radio te luisteren door stereo speakers als de telefoon opgeladen wordt.

Tweede kwartaal

De Nokia 6235 komt waarschijnlijk in het tweede kwartaal van 2005 op de markt in Noord-Amerika, Latijns-Amerika en Azië. Het is nog niet duidelijk wanneer de telefoon in Europa verkocht gaat worden.