AMSTERDAM - Freecom heeft de USBCard PRO gepresenteerd, een USB-opslagkaart die slechts 9 gram weegt. Hij heeft het formaat van een creditcard en past met gemak in elke portemonnee. De opslagkaart is verkrijgbaar met een capaciteit van 256 MB, 512 MB en 1 gigabyte.

Eerder testten we op NU.nl de Freecom FHD-XS. Die beschikt over een opslagcapaciteit van 20 gigabyte. Op de USBCard Pro past wat dat betreft veel minder informatie. De USB-creditcard moet het dan ook meer hebben van z'n stijlvolle uiterlijk.

De USB-kaart heeft een buitenkant van magnesium en is waterdicht tot 20 meter. Je hoeft dus niet bang te zijn voor waterspetters en kunt er zelfs een duik mee nemen. Daarnaast is de kaart volledig krasvrij. De 'click-fitting' USB-aansluiting is in de kaart geïntegreerd.

Omdat het bedrijfslogo op de kaart kan worden gedrukt en informatie er op voorhand kan worden opgezet, is de USBCard PRO ook geschikt als luxe relatiegeschenk.

Hij wordt geleverd met Freecom Media Suite en werkt onder MS Windows, Mac OS 9.1/10.x en Linux 2.4. Freecom levert de kaart met een meertalige handleiding voor een snelle installatie en een garantieperiode van twee jaar.

De USBCard™ PRO is verkrijgbaar vanaf week 49. De adviesprijs van de versie met 512MB is 229 euro.