AMSTERDAM - Eén apparaat waarmee je kunt filmen, fotograferen en MP3's luisteren. In februari recenseerden we bij Plugged al de aardige Power Video van Trust, en sindsdien komen er alleen maar meer van dit soort multigadgets bij. Samsung heeft op haar website een presentatie van de Miniket.

In het flashfilmpje zien we dat de Miniket zes functies heeft:

  • Camcorder
  • Digitale camera
  • MP3-speler
  • Voice recorder
  • Data-opslag
  • Webcam

De Miniket komt in drie versies met verschillende opslagcapaciteit: 256 MB, 512 MB en 1 gigabyte. De versie van een gigabyte kan 60 minuten film opslaan. Miniket maakt gebruik van het MPEG4-formaat (720x480 pixels, 30 beeldjes per seconde) en heeft 10x optische en 100x digitale zoom. Ook heeft de Miniket "Electrical Image Stabilizer", waarmee het effect van bibberende handen verminderd wordt.

De resolutie van de fotocamerafunctie valt een beetje tegen. Miniket maakt foto's van maximaal 800 x 600 pixels. Wel heeft het apparaat een ingebouwde flits.

De MP3 functie kan 128 MB aan muziek opslaan in de versie van 512 MB. Waarom je niet de volle capaciteit zou kunnen gebruiken, laat Samsung niet weten. Mocht je je buurman in de trein willen irriteren: dat kan. Er zitten ingebouwde speakertjes in de Miniket, zodat je ook zonder oordopjes muziek kunt luisteren.

Maximaal 18 uur kan de Miniket opnemen met de voicerecorderfunctie, als je de 1 GB versie hebt. De data-opslag functie werkt hetzelfde als je vertrouwde USB-stick. Over de webcam geeft Samsung niet veel details.

Inclusief batterij weegt het apparaat slechts 147 gram. Volgens het filmpje is de Miniket even groot als een speelkaart.