AMSTERDAM - Nokia heeft deze week een drietal nieuwe mobiele telefoons geïntroduceerd. De 7710 is een nieuwe smartphone van de populaire fabrikant. Het is een multimedia telefoon voor video, muziek, foto's en internet. Daarnaast presenteerde Nokia ook de 6020 en de 3230.

De 7710 heeft een schermresolutie van 640x320 pixels. Het belangrijkste deel van de invoer gaat via een touchscreen met 65.536 kleuren. De telefoon heeft een megapixelcamera met 2x digitale zoom en een internet browser.

Daarnaast is het mogelijk om muziek en video's op de breedbeeld smartphone te zetten, die is uitgerust met een intern geheugen van 90MB. Het is ook mogelijk om tot 500MB aan extra geheugen toe te voegen door middel van een Multimedia kaart.

De smartphone is uitgerust met een module voor digitale tv-uitzendingen in de ether. De telefoon ondersteunt de Streamer SU-22 van Nokia, waarmee de ontvangst van DVB-H-uitzendingen getest zal worden. Voor data-uitwisseling zijn Bluetooth en GPRS beschikbaar. Daarnaast zijn er applicaties voor beeld- en tekstverwerking, contacten en agenda's.

Bloggers

De Nokia 7710 is interessant voor webloggers. Met de moblog client kunnen bloggers namelijk foto en tekst uploaden naar hun eigen weblog. De PhotoBase and drawing board applicaties geven gebruikers de mogelijkheid om foto's te bewerken. Zo is het mogelijk om teksten op de foto's te zetten.

Nokia 3230

De Nokia 3230 is gebaseerd op Series 60 en bezit een camera van 1,3 megapixel. Push-to-talk, Bluetooth en FM-radio zijn enkele van de mogelijkheden van de telefoon. Hij weegt 110 gram en heeft een gesprekstijd tot 4 uur.

Nokia 6020

De 6020 beschikt over Bluetooth en heeft een ingebouwde VGA-camera. "De Nokia 6020 is een aantrekkelijke nieuwe toevoeging aan Nokia's sterke portfolio van mid-range mobiele telefoons gericht op het bedrijfsleven", zegt Aage Snorgaard, vice president van Nokia Mobile Phones in een persbericht.

De 6020 is volgens Nokia een betaalbare mobiele telefoon met een subtiel, klassiek design

De drie cameratelefoons van Nokia worden begin 2005 in Europa verwacht.