AMSTERDAM - PalmOne heeft haar langverwachte nieuwe Smartphone aangekondigd. De Treo 650 heeft een snellere processor dan haar voorganger, een hogere resolutie LCD-scherm en Bluetooth.

Het touchscreen TFT-scherm heeft een resolutie van 320x320 en 16-bit kleuren (meer dan 65.000 kleuren). De resolutie van de camera is echter niet vergroot ten opzichte van de Treo 600. Slechts 0,3 megapixel (640x480 pixels), terwijl de standaard voor camera's op mobiele telefoons tegenwoordig al 1 of 2 megapixel is. Samsung presenteerde onlangs zelfs een telefoon met een camera van 5 megapixel. De Treo 650 heeft wel als toegevoegde functie dat de camera ook videobeelden kan opnemen.

De verwijderbare Lithium ion-batterij geeft volgens PalmOne zeker 300 uur standby tijd en 6 uur gesprekstijd. En als je batterij plotseling uitvalt, gaan er volgens PalmOne geen gegevens verloren. Het apparaat heeft 23 megabyte geheugen. Deze is uit te breiden met SD, SDIO en MultiMediaCards geheugenkaarten. De Treo 650 werkt op een 312 MHz processor van Intel.

De telefoon heeft een verlicht QWERTY-toetsenbord en, onmisbaar op bijna elke moderne mobiel: polyfonische ringtones, infrarood, trilfunctie, handsfree-modus en een ingebouwde MP3-speler.

De Smartphone is 11,3 x 5,9 x 2,3 centimeter en weegt 178 gram. Om de telefoon met USB op je pc aan te sluiten, heb je Windows 2000 of XP nodig, of een Mac OS 10.2 of hoger.

Het apparaat is uitgerust met RealPlayer en programma's om te internetten en te e-mailen. Voor de complete specificaties en een overzicht van alle programma's, klik hier .

PalmOne houdt ons nog even in spanning over de releasedatum. Ook is de prijs nog niet bekend. Voorganger Treo 600 staat op de website van PalmOne te koop voor 799 euro.