ROTTERDAM - Na tientallen jaren van grijs en zwart, opent een Nederlandse onderneming onder de toepasselijke naam Greybusters de aanval op het saaie multimedia toetsenbord. Greybusters is het enige bedrijf dat wereldwijd toetsenborden met allerlei designs mag kleuren. Vanaf 1 november komen ze op de markt met zes verschillende designs: Sponge Bob, Looney Tunes, Harry Potter en voor de voetballiefhebbers Feyenoord, Ajax en PSV.

Binnen de onderneming is drie jaar gewerkt aan een speciaal soort verf en procédé dat toetsenborden met prints mogelijk maakt. "We hebben patent gekregen op de verf, zodat we de enige zijn wereldwijd. Het is de bedoeling om binnen een jaar 1 miljoen toetsenborden over de hele wereld te verkopen, licht Robin Bravenboer uit. Samen met Rob Duyn is hij de bedenker van het gekleurde toestenbord.

Greybusters heeft inmiddels verscheidene licenties in de wacht gesleept om opvallende prints op de toetsenborden mogelijk te maken, zoals die van Nickolodeon en Foxkids. Zo gaf ook Warner Brothers toestemming om plaatjes van hun films op de toetsenborden af te drukken.

"Het is zelfs al zo dat Warner Brothers ons vroeg of we toetsenborden willen maken met prints van de nieuwe Batman-film er op. Ook de licentie van de voetbalclub Barcelona is binnen. Een van de grote Duitse toetsenbordenfabrikanten heeft al een bod op de Nederlandse onderneming gedaan. "Maar Greybusters is niet te koop", aldus Bravenboer.

Ook bedrijven kunnen hun bureaus opvallend laten kleuren door hun logo op verzoek op de toetsenborden te laten produceren. Zo kan iedere onderneming zijn eigen huisstijl aanbrengen of de toetsenborden aan klanten aanbieden als relatiegeschenk.