AMSTERDAM - De Franse fabrikant Archos is van plan het succes van Apples mobiele speeltje iPod te overtreffen. Archos probeert dat met de introductie van de AV400, een mp3-speler gecombineerd met een draagbare videorecorder. De grootheden van deze markt, Sony en Apple, hebben nog niet aangegeven een soortgelijk product te lanceren.

Bekijk video:
Modem/ Breedband

De iPod van fabrikant Apple is op dit moment het meest verkochte 'gadget' ter wereld. Trendwatcher Vincent Evers denkt dat daar binnenkort verandering in komt. "De in juli gelanceerde Archos kan veel meer dan de iPod. Je kunt duizenden mp3's opslaan en meer dan honderd uur film. Te veel om op te noemen."

Volgens Evers wachten 'de grote jongens Sony en Apple' met de introductie van een soortgelijk product tot het apparaat zo populair is dat de kosten lager zijn. "Samsung komt binnenkort ook met een portable videorecorder en er is er ook één van Creative Labs. Het duurt echter nog minstens een jaar voordat dit speeltje net zo populair wordt als een mp3-speler. Mensen moeten nog wennen aan het idee overal video te kijken. Uiteindelijk worden de apparaten beter en sneller en slaat de hype toe."

Zowel Sony als Apple wil niets zeggen over eventuele productieplannen.