AMSTERDAM - De meeste mensen kennen Olympus vooral van z'n fotocamera's. De fabrikant produceert echter nog andere interessante producten. Deze week heeft de fabrikant de m:robe MR-500i gepresenteerd, een combinatie van digitale camera, foto viewer én mp3-speler. Het apparaatje heeft een opslagcapaciteit van 20 gigabyte en een 1,2 megapixel camera.

Met de m:robe MR-500i kun je meerdere zintuigen tegelijkertijd gebruiken. Terwijl je naar je favoriete muziek luistert, kun je ondertussen naar zelfgemaakte foto's kijken. Op de mp3-spler, digitale camera en fotoviewer ineen kun je tot 5000 mp3's en 20.000 foto's opslaan.

De foto's op de nieuwe gadget van Olympus kun je bekijken op het 9.4 centimeter kleuren LCD scherm met een resolutie van 640 maal 480 pixels. Je kunt het apparaatje echter ook aansluiten op de televisie. De nieuwe m:robe 500i heeft een USB 2.0 connectie en de levensduur van de batterij is tot acht uur.

Maar Olympus liet het deze week niet bij deze m:robe. Deze gadget krijgt namelijk ook een broertje: de m:robe MR-100. Deze speler ziet er net zo bijzonder uit, maar dit keer ontbreekt de geïntegreerde digitale camera. Ook is de geheugencapaciteit wat kleiner: 5 gigabyte voor zo'n 1200 mp3'tjes. Deze m:robe moet het vooral hebben van z'n aparte design.

Beide spelers staan gepland voor het begin van 2005. Het is nog niet bekend hoeveel ze gaan kosten.